- ca 1 kg mel til 6-7 dl væske
- baker du med grovt mel, bør uansett minst 1/3 være fin hvete, ellers hever deigen dårlig.
- 1/3 grov rug, 1/3 fin hvete og resten på slump, til sammen ca 1 kg gir gode brød
- jo lenger deigen skal heve, jo mer væske trenger deigen
- skal deigen heve lenge, er det lurt å bruke lite gjær
- skal deigen heve lenge, er det lurt å bruke kald væske
- kesam kan erstatte fett i deigen
- frø i deigen krever mer væske, siden de skal ekspandere mer enn mel
- frø (linfrø, gresskarfrø, 5-kornblanding) og helkorn bør enten kokes i 10 min. og skylles i kaldt vann, eller ligge i bløt natten over (dette har jeg ikke prøvd)
- husk salt i brødet, men helst ikke mer enn 1-2 ts pr. kg mel
- generelt gjelder at jo lenger deigen hever, jo bedre blir brødet (men alt med måte...)
INVITER PÅ AFTERNOON TEA!
for 12 timer siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar