torsdag 14. januar 2010

Emilies favoritt-fiskesuppe

400-500g fisk (jeg pleier å ta en blanding av torsk/ sei + laks)
1-2 gulrøtter
1 purre
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l. fiskebuljong
ca 1 dl fløte (evt litt rømme)
1 eggeplomme
reker (jeg pleier å kjøre en sånn stor, billig boks på Rema, brukes vel opp på 2-3 fiskemiddager..)
evt persille, gressløk eller dill til smak / pynt

Skjær fiskefileten i terninger. Skjær purre + gulrøtter, og fres i smør. Rør inn melet, og spe med buljongen. Kok suppen under lokk til grønnsakene har blitt nesten møre. Ha i fisketerningene, og la suppen trekke til fisken er ferdig. Ta kjelen av plata. Bland eggeplomme + fløte, og rør det inn i suppen (NB - må ikke koke). Ha til slutt i rekene, når de er varme: server!

(PS Kan tilsette litt eddik, sukker + timian, for å få en variant av "Bergensk fiskesuppe")


Har du det fryktelig travelt: lag posesuppe, og tilsett fisk (posesuppen er jo UTEN fisk:-( ), melk/fløte. Kutt og stek det du har av purre / gulrot og hell oppi suppen. Smak til med salt + pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar