torsdag 14. januar 2010

Foccacia (liten langpanne)












Foccacia er alltid godt, gjerne til Gresk salat eller en gryterett. Eller alene!

Her er en enkel og god oppskrift hentet fra Trines mektige matblogg (her er masse gode oppskrifter!). Tilsett det du måtte ønske av "fyll" / garnityr.

Du trenger:
- 25-50 gram gjær
- 5 dl vann
- 3 ss olivenolje
- ca 1 liter hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker

- olivenolje
- flaksalt (el. havsalt)
- rosmarin, tørket eller frisk

Til garnityr tar man det man har, f.eks.:
- sorte eller grønne oliven
- blåmuggost og cherrytomater
- fetaost og soltørkede tomater, rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann, og tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten, slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plast, heves ca 30-40 min (til dobbel størrelse).

Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene (ha evt. litt olje på fingrene, så slipper du klissete fingre) Stikk garnityret godt nedi det ferdighevede brødet, ringle litt olivenolje over og dryss over salt og eventuelt rosmarin.

Stek på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 oC i 25-35 minutter (følg med mot slutten av steketiden). Avkjøl på rist.

Nytes helst når den er nystekt med et glass rødvin til (kan også fryses. La det da tine opp helt før du varmer det noen minutter i stekovnen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar