torsdag 14. januar 2010

Banankake

Her forleden kunngjorde vår "snart 4-åring" at hun ville ha banankake til bursdagen sin (ikke vet jeg hvor hun fikk ideen fra!). Mamma var litt skeptisk - hun har jo aldri smakt banankake! Løsningen ble å bruke opp de overmodne bananene på benken - og gi jentungen sjansen til å smake denne kaken hun var overbevist om at var supergod. Og god, det ble den faktisk..

Banankake er egentlig veldig kjekt og dessuten en god unnskyldning for å bake en kake. Bananer har jo en tendens til å bli litt for modne til at de er gode å spise, og det er virkelig for galt å kaste mat! :-) Kaka er for øvrig god også uten sjokolade og nøtter!
Oppskriften er hentet fra Mat for Mons

150 g margarin
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 store (eller 3 små) godt modne bananer
100 g hakket kokesjokolade
(ca 50 gr valnøtter, grovhakket)

• Varm opp ovnen til 175°c
• Smør en 1 liters brødform (eller kles med bakepapir -> enklere å få den ut av formen)
• Rør smør og sukker hvitt
• Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel
• Mos bananene med en gaffel og ha i røren
• Sleng i valnøtter og sjokolade, og hell røren i formen
• Stekes i ca 45 minutter (bør avkjøles litt før den tas ut av formen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar