fredag 1. januar 2010

Nyttige tips - turinteresserte

FOR TURINTERESSERTE

Sæteren gård - turistforeningshytte (ca 2,5 km på grusvei fra Øverland gård) med mange arrangementer og aktiviteter for barn, bl.a. villmarkshelger med overnatting, trollsøndag, kosedyrdag etc. Eventyrsti, hinderløype og natursti som er artig for barn fra 3 år og oppover (naturstien er nok for de litt eldre).

Skattekiste.no - nettside for tilhørende bok "Skattejakt i Oslomarka 2009-2013". Anbefales! Forfatteren presenterer 20 turer i og rundt Oslo som er passe for barn, - og på hver tur er det en skattekiste full av leker. Man tar selv med seg en leke som man legger opp i, og så kan man ta med seg en leke fra kista hjem igjen. Veldig populært og en fin gulrot for turen (vår 3-åring tok selv med seg en liten ponni + lekegulrot hjemmefra, og valgte ut en liten, kjedelig ball fra kisten (sett med mors og fars øyne), og ikke noen av de "kuule" lekene (fortsatt sett med mors og fars øyne) som lå der...

Det gledelige (for oss) er at det om ikke lenge skal komme en for tursteder i Buskerud (Drammen, Lier etc) også!

Turorientering for barn (i Vestmarka). Mange fine (enkle) poster i nærheten av vei eller stor sti. Kjempekjekt og gøy for de små - vår 3,5-åring synes det var stor stas å leke i buskene etter postene. Og du verden hvor god hun var til å finne dem før oss foreldre :-). På 3 turer klarte vi dessuten å ta sølv-merket!

Asker turlag
Arrangerer helgeaktiviter / turer for barn og familier, samt trilleturer for de som er hjemme med barn i barnevogn. Asker turlag har to fine hytter i området (Småvannsbu + Hovdehytta) som kan leies for overnatting.

Blåfjellhytta i Kjekstadmarka (et par kilometer fra Heggedal stasjon)

Gupu gård i Vestmarka - fint turmål for de små, 2-3 km fra parkeringsplassen. Kan nås på grusvei (kjekt når man har barnevogn), eller man kan gå stier. Fint å kombinere med turorienteringsposter for barn (se over). Ligger noen få hundre meter fra Furuholmen, også et fint turmål.

Semsvann er selvfølgelig en klassiker blant Askerfolk. En passe lang tur (stort sett på grusvei, går fint med barnevogn), fint vann, hyggelig å stoppe underveis, enten for å grille, bade (om sommeren, vel å merke...), ta en vaffel på Tveter Gård eller en skillingsbolle på NaKuHel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar