fredag 1. januar 2010

Løkpai

(Dodofruens oppskrift)

Paideig til stor form:

150 g smør
225 g hvetemel
3-4 ss kaldt vann

Smøret smuldres i melet og bindes sammen med vannet.
Klapp deigen ut i paiformen, prikk den med gaffel, og forstek ved 200 grader i ca. 15 min.

2-3 store løk skjæres i skiver, og stekes til de er myke og gylne, men ikke brune.
Ha løken i paiformen.

Fyll:
2 egg
2 eggeplommer
3 dl matfløte
salt
ca. 100 g nyrevet parmesan

Eggeblandingen piskes lett og parmesan tilsettes før alt helles over løken.
Legg gjerne noen soltørkede tomater på toppen.

Stekes ved 150 grader i 30-40 min.

Lag gjerne en salat med avokado, vårløk, tomater og bitter salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar