søndag 30. mai 2010

KYLLINGSUPPE

En god suppe til kalde høstkvelder - eller når du ønsker en smakfull suppe til hverdags. Denne er enkel og ganske rask å lage, selv i hverdagen. Server gjerne fersk gjærbakst til - eller lag parmesanbaguetter til

1 eple
1 løk
2 ss smør
1 ss karri (eller rød curry, etter om du ønsker sterk smak )
2 bokser hakkede tomater
1 dl vann
3 dl matfløte
2 grønnsakbuljongterninger (ev. kylling)
1 ts sukker
½ dl finhakket persille

Kald ostekrem:
1 beger snøfrisk (naturell)
3 ss lettrømme

Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterningene og matfløten. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss hakkede krydderurter over rett før servering og ha i noen små biter kyllingkjøtt. Server også eventuelt en kald ostekrem på.


Ostekrem: bland snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Ha litt i tallerkenen, hell over rykende varm suppe og dryss på friske, hakkede urter.

1 kommentar:

  1. Mmmm... hørtes veldig godt ut!
    Er egentlig veldig sulten, så det kunne jeg godt tenkt meg nå :)
    Kjempekoselig at du blir med i min give away!!
    Hadde vært veldig hyggelig å treffes snart - vi bor jo ikke langt unna hverandre (både hjemme og hytta vår).

    Stor klem

    SvarSlett