søndag 23. mai 2010

Ostekake med bringebær

På 17. mai var det - som vanlig - fullt hus fra morgenen av - med besteforeldre, tante, onkler og fettere som skulle se på 4-åringen gå i tog!

I år hadde jeg faktisk holdt mine forsetter fra i fjor og strøket sløyfer og flagg flere dager i forveien, lagt fram klær og alt tilbehør, og til og med støvsuget! Det sier seg selv at 17. mai morgen var roligere enn den har pleid å være...

Storesøster og jeg hadde dessuten laget ostekake. Siden storesøster i lang tid har ytret ønske om bringebærkake, var det aldri spørsmål om hva slags frukt vi skulle pynte med...

I år var det for øvrig på tide med en 'nyhet' på kakefronten, - de siste årene har det stort sett gått i sjokoladekake, og kanskje en og annen gulrotkake eller muffins. Så ble det altså OSTEKAKE denne gang - noe som falt i GOD smak hos gjestene denne dagen! Og enkelt er det også :-) Hør bare:

Du trenger:
  • 1. pk / ca 230 g søte kjeks, f.eks.kornmo, bixit, digestive (jeg tok en blanding av de to sistnevnte)
  • 200 g smeltet smør (kan reduseres)
  • 1 pk. sitrongelé
  • 1 pk bringebærgelé (ikke hurtigvarianten)
  • 1 1/2 beger philadelphia-ost (naturell)
  • 1 boks lettrømme
  • 250 siktet melis
  • 1/3 kremfløte

BUNN:
Bland knust kjeks + smør og legg i bunnen av en kakeform (min er 22 cm, men anbefaler nok litt større form), og sett kaldt.

Tips: sett kakeringen direkte på fat (og pass på å klemme kjeksblandingen helt inn til kanten)!


FROMASJ
Bland sitrongeléen med halvparten vann (følg ellers bruksanvisningen på pakken), og la den kjøles ned.

Bland philadelphiaost, lettrømme og siktet melis godt, til det er klumpefritt (bruk gjerne mixer).

Stivpisk kremfløten, og ha i røra. La kaken stivne i kjøleskapet.


GELÉLAG
Ta en pakke bringebærgelé og bland slik det står på pakken. Hell over kaken når geléen er kald, og la den stå til geléen er stivnet. Pynt med masse bringebær (has i før geleen har stivnet),

(Hvis du bruker frosne bringebær: legg tinte bær på toppen av fromasjen. Ta så saften fra de tinte bringebærene og spe ev. med vann til du har rett væskemengde)

Settes kaldt - og: FERDIG :-)

Kaken er holdbar i kjøleskapet. Men - ta den gjerne ut litt før servering, slik at kakebunnen ikke sitter så godt fast i bunnen, det blir lettere å skjære og kakestykkene blir penere :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar